امام علی (ع): ای مردم بدانید که تکمیل شدن و کمال دین شما در یادگیری علم دینی و الهی و عمل به آن است. بدانید یادگیری علم دینی بر شما از بدست آوردن و تحصیل مال لازم تر است زیرا مال و روزی از جانب خدا میان شما تقسیم و تضمین گشته ولی علم دینی نزد اهلش نگه داشته شده و شما مامورید که آن را از اهلش طلب نمایید پس جویای آن باشید.اصول کافی جلد 1 صفحۀ 35



فعالیت‌های شبه‌انسانی هوش مصنوعی

💠 بسم الله💠

نشست مجازی «فعالیت‌های شبه‌انسانی هوش مصنوعی»

به همراه اکران CHAPPIE

 

💠با ارائه حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری💠

💠و مهندس محمدحسین حبیبی💠

----------

نشست مجازی «فعالیت‌های شبه‌انسانی هوش مصنوعی» همراه با اکران فیلم CHAPPIE برگزار می شود.

فیلم CAPPIE محصول سال 2015 به کارگردانی نیل بلومکمپ آینده ای را به تصویر می کشد که هوش مصنوعی فعالیت های انسانی را به گونه ای بهتر از انسان انجام می دهد.

در حالی که در شهر ژوهانسبورگ جرم و جنایت بسیار زیاد شده و پلیس به سختی می تواند شرایط را کنترل کند، شرکت تسلیحات نظامی «تتراول» ربات هایی را می سازد که می توانند تمام کارهای یک پلیس را با کیفیت بالاتری انجام دهند. این ربات ها به شدت آمار جرم و جنایت را کاهش می دهند.

«دئون ویلسون» مخترع این ربات ها با توسعه هوش مصنوعی توسعه به یک هوش مصنوعی با قابلیت های انسانی بالا مثل احساس کردن و فکر کردن دست پیدا می کند. یک هوش مصنوعی که اکثر فعالیت های آن مشابه انسان است و می تواند از کودکی با سرعت و هوش بیشتر آموزش ببیند و رشد کند.

اما رئیس شرکت با تولید و گسترش این اختراع جدید مخالفت می کند. این مخترع جوان به صورت پنهانی یکی از ربات ها را برای بارگزاری این هوش مصنوعی به خانه می برد که در این حین توسط سارقین ربوده و با آموزش های آنها مشغول کارهای خلاف می شود.

چپی ربات ارتقا یافته با هوش مصنوعی قوی رشد می کند، احساسات دارد، بازی می کند، نقاشی می کشد و به سارقینی که پدر و مادر خود می داند عشق می ورزد و وفادار است.

گسترش تکنولوژی هوش مصنوعی و سودای دستیابی به هوش مصنوعی قوی منجر به مطرح شدن فرضیات مختلفی در مورد آینده این تکنولوژی شده است. آینده ای که با صرف نظر از امکان آن سوال های بنیادینی در مورد حقیقت انسان و تفاوت آن با هوش مصنوعی برای اذهان حقیقت جو ایجاد می کند. هوش مصنوعی قوی در صورت تحقق، افعالی شبه انسانی خواهد داشت، تفاوت های حقیقی این افعال با افعال انسانی و نحوه نسبت دادن آن به هوش مصنوعی و تفاوت این نسبت با انسان نیازمند تأمل و تحقیقات ویژه ای است.

در این نشست برآنيم تا با بهره‌مندی از جناب حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمد سادات منصوری پژوهشگر و استاد دانشگاه در رشته فلسفه ذهن و علوم شناختی و مهندس محمدحسین حبیبی فارغ التحصیل دانشگاه شریف در رشته هوافضا درضمن تحلیل این فیلم به بررسی هویت فعالیت‌های انسانی و نسبت دادن آن به هوش مصنوعی بپردازيم.

مشتاقانه منتظر حضور گرمتان هستيم.زمان: جمعه 4 آذر 1401 ساعت 18 الی 21:20